Coaching și iar coaching

Există coaching și coaching – un mod care, exact cum îi spune numele – este un „antrenament”. Iar „antrenorul” este cel care știe să sprijine clientul pentru a obține rezultatele dorite într-un termen scurt. Acest tip de coaching este asemănător ca modalitate de învățare cu ceea ce clientul a experimentat în copilărie – un set de exerciții și instrucțiuni potrivite cu nevoile de care clientul este, acum, conștient. Este util și, deseori, bine primit de clienții care fie au fost conștiincioși la școală și acum întâlnesc un model familiar fie, dimpotrivă, caută să compenseze acum, cu aceleași mijloace, lipsa metodei din timpul școlii.

Acest tip de coaching este necesar pentru rezolvarea rapidă a unor situații problematice. Este ca un antrenament intensiv. Care are nevoie să fie completat de antrenamentul de susținere – celălalt tip de coaching.

Dar care este celălalt mod de a face coaching?

Este cel bazat pe o relație transformatoare, care are ca scop susținerea clientului pentru o creștere personală de profunzime. În urma procesului de transformare, marcat de confruntări cu obiceiuri demult înrădăcinate, cu modele familiare și, în consecință, confortabile, dar profund defecte, dar și cu resurse nebănuite de curaj și energie pozitivă, clientul ajunge să își gestioneze singur, fără ajutor, cele mai multe dintre situațiile problematice de zi cu zi care, la începutul colaborării cu un psiholog, psihoterapeut sau coach, sunt temele principale ale ședințelor de lucru.

Transvertical Executive Coaching este un sistem care oferă clienților tipul de antrenament de care fiecare are nevoie.

Trv 3http://transvertical.ro/services/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *